Viewport exporting accuracy

Features you'd like to see in future versions, gripes, ideas..
Post Reply
jeremiah77769
Posts: 55
Joined: Sun Jan 11, 2009 8:14 pm

Viewport exporting accuracy

Post by jeremiah77769 » Fri Aug 10, 2012 4:51 pm

I am in need of a way to accurately match the export images from sketchup to the export images in Lightup. Currently everything I have been getting out of lightup does not EXACTLY match the images I am generating in sketchup, they alway end up being a different height if I match the width. This is making it impossible for me to process the images I am getting from both into one file. I am wanting to export a simple black and white linework image from sketchup and lay it on top of what I am getting from lightup. Currently I cannot figure out how to match them exactly and the paper sizes you offer just don't cut it really for someone in the US.

Being able to input the exact image size would be the ideal thing to do if possible, that way I can input exactly the size I want to export in Sketchup, then do the exact same in Lightup.


Is there a current way to export by viewport x2 and export from sketchup's viewport x2 and get them to match?

User avatar
AdamB
Site Admin
Posts: 2295
Joined: Wed Apr 16, 2008 10:11 am
Location: Brighton, UK
Contact:

Re: Viewport exporting accuracy

Post by AdamB » Sat Aug 11, 2012 12:37 pm

See this reply in the other thread: http://www.lightup4sketchup.com/forum/v ... f=2&p=4449

Also, have you tried using the LightUp "Stroke" feature for getting outlining?

Adam
Developer of LightUp http://www.light-up.co.uk

jeremiah77769
Posts: 55
Joined: Sun Jan 11, 2009 8:14 pm

Re: Viewport exporting accuracy

Post by jeremiah77769 » Sat Aug 11, 2012 11:29 pm

Yeah, I've looked at the stroke effect but it picks up too many lines I don't want seen, hidden lines and such so I can't put it to very good use.

User avatar
AdamB
Site Admin
Posts: 2295
Joined: Wed Apr 16, 2008 10:11 am
Location: Brighton, UK
Contact:

Re: Viewport exporting accuracy

Post by AdamB » Thu Aug 16, 2012 9:38 am

I've tweaked it for v2.6, so please try it again when you get the update in the next few weeks.

Adam
Developer of LightUp http://www.light-up.co.uk

Post Reply